Feb 2, 2009

Lucu!

Wahai pakcik makcik (suspek: lingkungan umur: 35-40 tahun, mungkin lebih dari itu) yang tidak dapat menerima kekalahan dalam merebut paking kereta di Alamanda pada 31/01/09: paking L6, terima kasih kerana mencalarkan kereta kesayangan saya.
Panduan yang mulia dilakukan dihadapan anak kamu.
Hua3.
Semoga Allah membalas perbuatan kamu berdua.


Tapi kalau anak kecil kamu yang melakukannya, saya menerima dengan redha.(sob3)
Kerana BELIAU sudah berjaya mengikut jejak langkah bapanya yang kureng asam jawa (warning aku dengan tangannya seperti berkata "nanti ko!"). Lagipun budak kecil kan, akal pun tiada sangat lagi.
Ibunya pula dengan tajam merenung aku. Seperti pontianak harum sundal menyundal ops! sundal malam.
(seramnyaaa...)


Dan kamu yang rajin menjenguk blog ini,

BERHATI-HATI LAH DENGAN KERETA INI:
(Mereka tidak dapat menerima sebarang kekalahan, cabaran dan terlalu sensitif)




Suspek: WML 1786
(Waja: warna yang sama: tapi ini bukan gambar yang sebenarnya.)


Dan hasil dari kreativiti mereka:




(Kawasan yang ditanda merupakan kawasan terlalu berbahaya, ahaks!)




(PanjangGGggggggggggGGggg kannnn???sukanya!)


ALHAMDULILLAH!

27 comments:

fadeeya said...

ish geram tol baca ini entry....
geram tul kat org tue....sabar ek kak u...Allah itu Maha Melihat....

whohaseverything said...

huuu.
mekaceh noni.
xpe. what goes around comes around.
eh btol ke aku 'mcarut' ni?
:P

:: azrul hazri jantan :: said...

no wonder kalau dlm kes macam nie and if buku bertemu ruas, ada stereng lock bentuk kayu baseball melekap kat kepala... sib baik la incik ayu nie penyabar orangnya... ahaks.... rasanya macam dalam aje calar tue and susah nk polish tue... xpa la incik ayu, dugaan.... bengang and marah cam mana sekalipun, benda dah jadi, and tak boleh buat apa da.......

ch0ch01ic said...

ciss...ciss..cisss!!!!
geramnye kak u!tah pape perangai.tua tak sedar diri la 2.

Anonymous said...

paint rosak x? calar smpai body ke? apsal x langgar je kete dorg? bakar je umah dorg.. dorg ingt dorg anak branak ramai, dorg kuat la.. chait!! geng keling sedia datang menmbunuh.. hubungi, 012-382628* utk maklumat lanjut mengenai "Geng" keling, KINI DIPAWAGAM!!

whohaseverything said...

:: azrul hazri jantan :: ~~huhu, naseb bdn.sob3.ssh ke incik nak polish??waaaaa!

ch0ch01ic: tula umi. truk tol. hampeh!

Anonymous:kalau dh sebut2 geng keling tu. ko la fido,xde org laen. ko je yg rapat dgn geng keling. kah3.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ms. Aida Yusof said...

~ gile sengal laki bini tuh.... 1st come 1st serve la... sape suh dia tembel. hahaha..


xpe kak u, kalo sy jumpe WML 1786, nnt sy tolong calarkn on behalf of kak u...


kalo dia tny knp calar? nnt sy tunjuk gmbo hasil calaran mereka itu... hehehe :D

aku said...

ish..sialan mereka2 itu...
bersabar laa..mmg org sebegitu ade dlm dunia neh..haha(mcm sm jek ayat aku dgn komen lain..arghh...biarlaa huhu)

whohaseverything said...

Ms. Aida Yusof: hahaha aida.pancitkan taya die pastu jual.:))

aku: ni lg sorg. ko ikot skrip ke beb? hahaha mmg same :P

Emynz said...

heheheh eh asal gelak eh ..patut bersimapati.Kat mane kene nie?mmg pasti couple golden itu yg mencalarkan ke ade org yg mmg sakit ati saje nak sabotaj couple golden tu x pun ade org mmg gile calarkan keta dia taleh tgk keta wane itam. Ok dah stat mengarut.Papepun i feel u ah dik.cey.

whohaseverything said...

Emynz: mengong punye kakak. hahaha. kat alamanda. mental kot. over sensitif. dorg sensitif ke x ek psl isu Gaza tu ek?
:P
stat merepek jugek.
:))

yana said...

ish3!!! terok tol...takde civic punye org...sabo je la kak u....org putrajaya pon penah buat onar kat keta kite gak...abes kemek abg is ku :(( :(( die bajet alamanda tu die yg punye kot...kalo aku dpt keta tu...aku curik side mirror die muahahahahah....bior padan muke keta die bute gagagagaga.....

acik ayu said...

yana: Huhu. mmg truk pon. ntah2 org yg same gak yana yg wat keje haram ni! huhu. amek taya la bule jual. hahaha.

kapalkertas™ said...

aku nk melemparkan komen ni. bukan lempar cakera tau!! ayu..len kali ko sediakan skali cakera kt kete ko. agak2 jumpe kete xpuas ati, ko lempar je cakera tu kt kete berkenaan. br ada smgt kesukanan :D

acik ayu said...

kapalkertas™ : ngahaha. baek en kapal. sempena bulan sukan compny kite. haha

EyesOfNabil said...

laa apsal tak repot polis? vandalisme tu..

Ikhwan said...

huh...plate number pun dah tau diorang ni gangster: WML 1786 - Wa Mau Langgar (d.o.b 01 Julai 1986). gi report je...suh admin alamanda tengok CCTV.

Anonymous said...

WahHAhahAHaA .. lain kali tempel besi kat keliling keta baru la tak calar tak pon lain kali bawak keta kebal g alamanda .. alah cat jer tuh.. kena usaha dgn gigih meng'WAX' kan cat kat body tu nanti ilang ker ... takmo ilang gak.. meh jom showroom proton.. g beli baru ... :)

acik ayu said...

EyesOfNabil: nak repot en nabil. tp wori mende ni nati bpanjangan. dorg tu cm sensitif sgt.
huhu.


Ikhwan : jom temankan sy g jmpe admin cek itu cctv!

Anonymous : cm kenal je. haha. kene batang idung cdiri br tau. :P br cdiri rs. muahahha

aqiesz_blinkieyz said...

sabor je la...sian la kat kete n tuan punye kete tue...
gile tul family tue... =P

acik ayu said...

aqiesz_blinkieyz : btol3..(versi upin ipin)ihik!

addyaholix said...

apa nak buatkan. tapi ingat, jangan mendoakan sesuatu yang kurang baik walaupon pada yang tak kita suka. sebab doa itu untuk yang bagus-bagus =)

notaAddy : boleh tukar nama "Addy Atok Kayoo" kepada "Addy Addyaholix" mungkin haha! sekadar pandangan =)

Ms. Aida Yusof said...

kamu di tag skali lagi....hehehe...x tau nk inform kt mane =p

acik ayu said...

addyaholix: sy xnak mdoa kan ape2 pon. hahaha. tp buat baik dibalas baik , buat jahat jgn sekali. (btol ke aku merepek ni):P tuka? xmau! :P

Ms. Aida Yusof : hahaha baek...:P

Tropperz said...

ish .. tak bek tul pakcik n makcik tu .. ley plak men calar2kan keta orng .. ape daa .. ini bukan Lucu! kak ayu .. ini boley mendatangkan Marah! (marah nih!) sabar tau kak! Huh!

acik ayu said...

Tropperz: marah. tp bile pusing2 pk , rs lucu! muahahaha. sbb cam budak2 la. yerp, slalu mau sabo. huhu