Dec 14, 2009

Entri yang asyik tertunda. oh!

Hai.

Sori aku update entri pagi-pagi 'butet' di opis.
[dituju kepada insan yang prihatin terhadap tahap kebizian dan keFREEan aku. ]
~~> adeh. posting terpaksa ditunda kerana bizi dengan hal laen<~~
Lama sudah blog ini tidak aku tatap.
Sori blog ku sayang.
Banyak yang hendak aku selitkan disini.
Tapi serabut dikepala, bikin gusar mana satu mahu ku luahkan.
Hmm.
Aku mulakan dengan point muvi dulu.
Isi ini suda basi. Biarla kan. Blog aku. Haha.
Aku dapat tonton 2 muvi je sebenarnye.
1. 2012
2. Ninja Assassin.

Kedua-duanya memang bikin jantung ku sakit. :P

Sekarang ni aku teruja untuk menonton muvi Santau.
Tapi hati ini tidak punya kekuatan yang tinggi.
Jadinya, bagaimana?

Haihhh.
Oke. Isi kedua.
Aku semakin hanyut dengan dunia baruku.
Minggu lepas, sepenuh siangku disaluti dengan 'trening' CompTia.
Ilmu bertambah.
Dengan 'trainer' yang pandai menarik perhatian kami.
Salah satu isi ilmu yang aku mahu kongsikan bersama.
.FARADAY CAGE WALLET.

Aku tak seberapa endah sebelum ini.
Sebenarnya hal ini wajib diambil tahu.
Data-data didalam cip yang dinamakan sebagai RFID boleh 'disedut' dengan menggunakan 'right equipment'. Nama untuk equipment itu tidak aku tahu.
Kemudian nanti aku update semula oke.
Cip berkaitan terdapat pada passport, kad ATM ,
kad credit dan kad state-issued ID kalian.
Dengan menggunapakai
FARADAY CAGE WALLET yang dibeli mahupun dibikin sendiri, sedikit sebanyak aku rasa memang dapat membantu.
Hehehe.

Makanya, berhati-hati dengan orang sekeliling kalian.
:P

Aku tampalkan link berkenaan oke?Harap dapat membantu kalian oke.

http://howto.wired.com/wiki/Make_a_Faraday_Cage_Wallet#How_To_Proceed


Uh oke done.

Isi ketiga.
Muahaha.
Aku sudah beli speedlight dan lens 50mm.
Punya rezeki sesudah berhadapan dengan beberapa kekalutan sebulan yang lepas.
ALHAMDULILLAH.
Buat Suria, kawan opis ku dulu.
[sampai bila-bila pon kau tetap kawan aku oke? :P]
Terima Kaseh temankan aku.
Hehehe.

Isi keempat.
Aku simpati dengan dugaan yang dihadapi oleh adik kawan aku.
Berhadapan dengan gangguan. Hal mistik.
Moga kalian sekeluarga tabah.
Dan harapan setinggi langit agar segalanya tamat dengan secepat mungkin!
Aminnn.



Apa sahaja dugaan yang dihadapkan pasti punya hikmah dan sebab.
Hadapi dengan tenang ye kawan-kawan.



Bisikkecil: Aku sedang saket kepala. T_T

10 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wahhh byknye hal ;p

.x suke tgk ceta ninja tu
.benci!
.byk darah! :(

.kak u
."die" x wish besdae kite
.x kn la x ingt lgsung
.sedey T____T

acik ayu said...

intanurulfateha (◡‿◡✿): hahaha. hal kehidupan. bese la byk :P

ha ahh mmg byk darah. gerun tgk. tp dh terbeli tiket. lol

huh?
die?
saje je tu.psiko.ahah!

Ms. Aida Yusof said...


kak u, 2012 tu bes ke? saye tengok ngantok2 nak tido.. hahaha

ops, pasal hal mistik tu, simpati untuk dia.memang agak sadis kalau kite berhadapan dengan mende2 tu. amat susah nak dirungkaikan...

moga dia selamat & kembali ok seperti sedia kala.... amin~

acik ayu said...

Ms. Aida Yusof : aida, ada part2 tertentu muvi tu agak membusankan. kak u xske ending die. muahaha.

hal mistik. makhluk2 tu nak masuk umah dorang. adik dia kena ganggu. sekarang ni, masih dalam proses penyembuhan. jiran2 pon bantu. orang2 surau. moga lekas capai ketenangan. amin!

Ms. Aida Yusof said...


uih, teringat hal mistik di rumah saye haritu. macam2 hal jadi. balik rumah ngadap bende2 berunsurkan keliwon nih. tido x tido same je... tapi alhamdulillah, everything normal suda :)

acik ayu said...

Ms. Aida Yusof : haa betul3. tdo x tdo same je. dulu masa study pon begitu. seksa nye batiniah. :(

suri said...

ehem2...kedengaran nm ku disebut2...hehe!same laaa ko pom ttp kawan aku tau..jgn lupakan daku...wahai bekas ofismate ku..kah3..ermm santau best..memerlukan kekuatan mental dan spiritual..aku tgk pom terkejut..ade part klakar jgk..xrugi kalo tgk..!!nk aku temankan ke?hehe
ninja assasin aku xtgk lg..tp mmg dah agak cite tu byk bab2 killer..bloody..so tngu laa kwn2 upload nnti!!Deyyy..bila mau hang out bersama2 ku lagi ni...?? mizz u k.u..muaxxx

suri said...

haa psl lens lupo nk ckp..ku menantikan hasil2 terbaik dr ladang majlis pertunangan membe kamu ya..upload tau hasil kerjamu..jgn buat pekasam ok..!!daaa

acik ayu said...

suri :nak hangout ka? haha. nati deal oke? ^^

acik ayu said...

suri : insya Allah. aku gementar sedikit. lol