Mar 19, 2009

Tag2 dari Balqis.


Seterusnya dari Balqis lagi.
Miahaha!
(Akak petik je ye Balqis?Mana yang mudah, wek!)


-------------------------------------------------------------------------------------------

1. Tanda2 kamu badmud?
.Muke seketat yang mungkin. Seketat pakaian Ning Baizura.
[Takut tak?Miahaha]

2. Tanda2 kamu marah?
.Diam. Muka semasam yang mungkin. Tika ini jangan sesiapa pun 'usik' aku!

3. Tanda2 kamu sinting?
.Apa kejadahnya soalan ini??
[Ngahaha!]

4. Tanda2 kamu malu?
.Kawan aku cakap la kan - warna dimukaku bertukar merah! dan aku tersiput-siput disitu. ceh!
[wahaha!]

5. Tanda2 kamu sedang cemburu?
.Haihh. Soalan nak kena lempang ke ni?Hurm, diam+tarik muka!
[lari!!! malunye! wahaha]

6. Tanda2 kamu sedang sedih?
.Diam lagi. Muka sebek. Harus nangis!
[Huhu, sedihnya soalan ini!]

7. Tanda2 kamu tengah gumbira?
.Ceria. Tawa. Sakat kawan-kawan!
[Paling beruntung kalau mood belanja aku sampai masa tu! wink wink!]

APA

1. Apa warna baju yg kamu pakai sekarang?
.Baju Coklat. Sweater Biru. =)

2. Apa kah kamu termasuk orang yang suka shoping?
.Kad dang Kad dang.
[Intonasi ikut filem nujum pak belalang yer?ahaks!]

3. Apa kah kamu percaya love at first sight?
.Huh, entah. Tak kot?.

4. Apa yg ingin kamu lakukan skrg?
.Ingin?Ku ingin terbang, tinggi di awan! Hahaha. Aku nak tidur lah, wehhh.
[Tengah koje ni encik soalan]

5. Apa rasa di hati kamu saat ini?
.Rasa sayang eh rasa sayang sayang eh! Hurm,Bila ni nak kawen?ahaha.

BILA

1. Bila pertama kali kamu dilahirkan ke dunia?
.7 Ogos 1982.

2. Bila saat terindah dlm hidupmu?
.Wah, banyak! terlalu!.

3. Bila kali terakhir dimarahi ibubapa ?
.Ibu: Bile ekkk?
.Bapa: Masa kecik gaduh dengan adik, kena libas dengan tali pinggang! aish!

4. Bila kamu akan married?
.Soalan kecewa betul. Lalalala...dududu...

BAGAIMANA

1. Bagaimana jika ada org yg buat kamu sakit hati?
.Sabar dulu. Maki kemudian. Pastu, elakkan dari berkawan lagi dengan orang itu!
[Bongok, haa kan dah kena maki. Hahaha!]

2. Bagaimana kalau ada org cakap kamu lawa/hensem?
.Senyum. Hahaha. pastu cakap la, 'errr takla orang tu lagi lawa' sambil menunjuk ke arah ntah sape2. Hahaha!

3. Bagaimana jika ada teman kamu, meninggalkan kamu?
.Roda hidup kan terus berputar. Dia buat kita, dia akan kena balik. Lagipun, sorang pergi, yang baru+best datang. yeah!
[Banyak kali dah kena, muahaha!]

4. Bagaimana jika ada org yg tidak suka sama kamu?
.Yap, nobody's perfecto!
Aiman tak kesah. Macam lah kamu tu ramai yang suka.
[Ngahaha!]

5. Bagaimana kalau ketika kamu bgun, kamu dikelilingi api?
.Aku mimpi masuk neraka ke? Tolon tolon!
[Muahahha!]

6. Bagaimana jika kamu keseorangan?
.Petik gitar. Col kawan. Main games. Jumpa Irdina!



OPs, mau tag:

1. Addy
2. Aida
3. Kacuk
4. Noni
5.Ummi
6. Sila sila sila, sesiapa pun yang mahu lakukan!


5 comments:

ch0ch01ic said...

ada tag lg?layankan ajee..
yg tag dr aida tu nape tak tag umi skali?haha...

balkidz hunny said...

wahhh...jujurnye akk menjawab..hehe...
jgn nak tag sy balas denadam..

acik ayu said...

ch0ch01ic: haha. nak ke?
balkidz hunny : jujur? hahaha.

Ms. Aida Yusof said...

~ tag ini menarik.. hujung minggu ini bakal dilangsaikan :)

acik ayu said...

Ms. Aida Yusof: sgt menarik. hehehe. langsaikan aida! [rajen btol bdk ni :P]